Tisk

Nové stránky Krušnohorské ligy

Je mi potěšením, že Vám mohu představit novou podobu internetových stránek Krušnohorské ligy.

Na zasedání Rady v roce 2009 padla připomínka na dosavadní stav prezentace, kterou před třemi roky připravil člen SDH Chrášťany Miroslav Srbek (za což mu patří dík). Ta stále funguje na adrese http://stara.krusnohorskaliga.cz/.

Námitky byly vyslyšeny a byla vytvořena nová prezentace, která snad bude po několik následujících let dobře sloužit soutěžícím, divákům i fanouškům hasičského sportu nejen ze severních Čech.

První velkou změnou doznalo přihlašování na stránky. Je jednotné pro všechny návštěvníky a podle oprávnění se přizpůsobí možnosti editace a správy. Přihlašuje se nyní s emailem a heslem. Všechny účty byly zachovány a s nimi i uvedené emaily a hesla.

Největší změnou prošel systém přihlašování na jednotlivé závody. Dříve se ručně zakládalo v diskuzi téma, do kterého se mohli zástupci sportovních týmů přihlásit a rezervovat si tak startovní pořadí. Nyní se možnost rezervace přesunula na stránku každého závodu, kde se vždy druhé pondělí před začátkem závodu automaticky otevře přihlašování na daný závod. Nutnost být přihlášen na stránkách zůstává.

Změn doznaly i ostatní části prezentace, zejména vzhled. Zde se jedná o změnu subjektivní, vzhled nelze objektivně zhodnotit každým stejně. Nicméně, pokud by někomu vysloveně nevyhovoval, nechť se ozve v diskuzi.

Stejně tak prosím i ostatní, kteří máte nějakou připomínku nebo jste nalezli nějakou chybu či nefunkčnost, ozvěte se do diskuze do připraveného fóra.

Děkuji a přeji příjemné surfování!

Vystavil: Milan Pála, SDH Křešice ve středu 29. prosince 2010 ve 12.47:25, přečteno: 3328×

Komentáře k článku

Diskuze na téma: On - line přenosy

Jiří Pleva, SDH Štrbice napsal(a) v neděli 16. ledna 2011 v 17.16:44:

Měl bych takový nápad,jestli by se dala přidat rubriku pro on-line textový přenos(případně video), když by byl zájem o on-line textové přenosy z jednotlivých závodů ligy,záleželo by jen na pořadateli jestli by této možnosti využil.

Milan Pála, SDH Křešice napsal(a) v pondělí 17. ledna 2011 v 9.46:27:

Ahoj. Textový přenos, tak jak je (nebo byl) na Extralize, určitě není problém. Byli by ovšem diváci? A vůle pořadatelů (myslím hlavně připojení k internetu na místě závodu)? Můžeme to zkusit.

On-line video přenos z vlastních sil asi nejsme schopni zvládnout, jedině s dopomocí Hasičské televize. Existuje ještě služba Ustream (http://www.ustream.tv/). Funguje podobně jako Youtube.com (vkládání videopřehrávače do vlastních stránek, je zadarmo), ale slouží k uskutečňování on-line přenosů. Stačí pouze webkamera připojení k internetu.

Jiří Pleva, SDH Štrbice napsal(a) v úterý 18. ledna 2011 v 9.48:41:

Ahoj,měl jsem namysli textový přenos na způsob Extraligy, s možností chatu,vidělo by se jestli to vůbec někdo sleduje,a video jsem myslel že by stačilo jak píšeš pouze přes web kameru,i kdyby to byl třeba jen jeden závod za rok proč to nezkusit?Jde o to aby to bylo přímo na strách ligy jako rubrika,aby se stačilo pouze přihlásit,a funkci používat.

Krušnohorská liga v požárním útoku

Redakční systém FSL CMS © 2007 – 2024