Tisk

Hasiči se utkali ve Štrbicích

Dne 14.5 se ve Štrbicích uskutečnil 15. ročník Krušnohorské ligy a 18.ročník Poháru strarostky obce Světec, tedy soutěž dobrovolných hasičů a hasiček v požárním útoku.

Celá akce byla zahájena v jedenáct hodin nástupem všech hasičských jednotek, uvítáním a následným útokem prvního družstva, což byli muži z SDH Štrbice. Všechnu snahu ostatních soutěžících jsme mohli sledovat z laviček, rozmístěných kolem celého hřiště a mít tak skvělý výhled. Když nám o patnáctiminutové přestávce, při které se připravovaly terče na útoky ženských družstev, vyhládlo, navštívíli jsme stánky s občerstvením, sladkostmi a dobrým pivem. Mladá hasičská generace měla také o zábavu postaráno. Mohla se svézt na motorkách i čtyřkolce, nebo si jít zaskákat na nafukovací hrad. Přísun dobré muziky a moderování obstaral moderátor Jirka Fait a DJ Radek.

Nakonec se všichni seřadili na vyhlášení a očekávali ty, kteří se umístí na stupních vítězů. Na prvním místě v mužské kategorii se umístily SDH Lhenice s výborným časem 17.26 a získanými 20 body. Na druhé místo dosáhly domácí SDH Štrbice s časem 17.50 a získanými 17 body. Třetí místo obsadily SDH Chrášťany s časem 17.95 a získanými 15 body a na čtvrtém jejich přátelé z týmu Chrášťany B s časem 17.99 a 13 body.

V ženské kategorii na první místo vystoupaly hasičky z SDH Chrášťany s vynikajícím časem 16.43, kterým vylepšily dosavadní rekord ženské Krušnohorské ligy, a do tabulky jim přibylo 15 bodů. Stříbrnou příčku ukořistily SDH Lhenice s časem 18.34 a 12 body. Bronzové místo patřilo SDH Duchcov s časem 19.21 a 10 body a na čtvrtém byly SDH Křešice s časem 19.38 a 8 body.

Po vyhlášení vítězů se uskutečnilo hromadné focení, polévání šampaňským a i tradiční házení do soutěžního huntu s vodou. O ukončení vydařeného hasičského klání se postarala diskotéka od 17:00hodin.

Pokud jste dorazili, dobře se bavili a soutěže dobrovolných hasičů vás zajímají, tímto vás zveme na noční soutěž opět na štrbickém hřišti, která se koná 2.července od 22:00 hodin. Součástí je i tradiční ohňostroj a po skončení do časních ranních hodin diskotéka.

Vystavil: Šárka Plevová, SDH Štrbice v neděli 15. května 2011 v 19.42:14, přečteno: 3178×

Komentáře k článku

V diskuzi není zatím žádné téma.

Krušnohorská liga v požárním útoku

Redakční systém FSL CMS © 2007 – 2024