Tisk

Hrobecká děvčata překvapila.

Šestým závodem pokračovala Krušnohorská liga v Hrobcích.

Hrobeckým hasičům nastal 20.6.2009 velký svátek. Na místním hřišti se pořádal další závod seriálu Krušnohorské ligy. Ráno to chvilku vypadalo, že bude pršet, ale po motlitbách domácích hasičů se počasí smilovalo a vykouklo i sluníčko. Útoky tedy mohly nerušeně začít. Závodem nás provázel opět skvělý komentátor Láďa, který tomu průběhu dal neopakovatelný zážitek. Tohoto závodu se zúčastnilo 14 mužských a 6 ženských družstev. Bohužel musím konstatovat, že to bylo zatím nejméně zúčastněných družstev probíhající Krušnohorské ligy.

Samotný závod byl ovšem velmi zajímavý a už ze začátku vyšvihl Jimlín čas 19,98s (5. místo). Byl to pro ně druhý letošní čas, který šel pod dvacítkovou hranici. Určitě v dobrém na tento závod budou myslet srbičtí, protože čas 19,22s byl jejich prozatímní nejlepší v jejich historii (nepodložená domněnka autora). Rozhodně je to další tým, který v Krušnohorské lize může hodně promíchat pořadím. Letos se poprvé účastní srbické béčkové družstvo, které je založeno ze začínajících mladých hasičů. Ještě se rozkoukávájí, ale uvidíme časem, jak se družstvu povede. Na tomto závodu skončili na 13. místě časem 34,97s. Na třetím místě skončili štrbičtí časem 18,97s. Domácí áčkové družstvo vybojovalo druhé místo časem 17,99s, což je pro ně velký úspěch. Tímto závodem poskočilo na celkové třetí místo. Na místu levého proudaře zdárně zaskočil Robert Pánek z Chrášťan, který opravdu nezapomněl roli proudaře. Vítěze nemusím moc představovat. Ano, jsou to opět lheničtí, což není žádný překvapení. Poslední závody měly na postu rozdělovače Honzu (Trnavu), který se uvádí opravdu v dobrém světle. Rozhodně je těžké přejít ve výborném družstvu z postu proudaře na pozici rozdělovače. V tomto závodu prostřikl na pravém proudu David S., což ale nezabránilo zastavení časomíry na vítězném čase 17,90s. Bohužel se nedařilo chrášťanským družstvům a nakonec z toho bylo 9. a 12. místo. I touchovickým se moc nedařilo. Čas 27,98s je jejich nejhorším v letošní sezoně a rozhodně hodně smolný. Nenasazení proudnice pravým proudařem je katapultovalo na 11. místo.

V ženské kategorii vzniklo hodně velké překvapení, ale abych začal od začátku. Duchcovské holky s časem 21,48s nebyly moc spokojený. Po nich nastoupilo družstvo z Chrášťan. Sedmnáctkový čas (17,94s) nebyl pro nikoho překvapením, protože to holky opravdu umí. Po té se právě schylovalo k největšímu překvapení tohoto závodu. Hrobecká děvčata nastupovala k svému nejlepšímu útoku v jejich historii. Prostřik na pravém terči Klárou mohl čas úplně ovlivnit, ale to se nestalo a terč sestřikla v nejrychleším čase její krátké doby u hasičů. Časomíra se totiž zastavuje na 17,84s, což znamená i čas vítězný. Děvčata tento čas oslavila skokem do kádě a večerní oslavou. Třetí skončila děvčata z Lhenic časem 19,93s a čtvrtý Touchovice (21,11s), ale i ony si tento závod představovala určitě jinak.

Krušnohorka dále pokračuje prvním závodem na nástřikové terče, což budou odlišný časy od sklopných terčů. Určitě se bude i více taktizovat a nikdo nebude chtít zbytečně zkazit. Takže zatím na shledanou 18.7.2009 v Bříze.

Vystavil: Pavel Novák, SDH Hrobce v úterý 23. června 2009 ve 23.48:19, přečteno: 2291×

Komentáře k článku

V diskuzi není zatím žádné téma.

Krušnohorská liga v požárním útoku

Redakční systém FSL CMS © 2007 – 2024