Tisk

Po roce opět ve Štrbicích

Se sešla soutěžní družstva na druhém kole Kl v roce 2009.

Konečně jsem se vzpamatoval po náročném víkendu a dostávám se k tomu ,abych vylovil nějaké ty vzpomínky na sobotní závod a sesmolil nějaký aspoň trošku smysl dávající, jestli se tomu tak dá říkat ,„článek“ o našich závodech. Tak na začátek trochu suché řeči nic neříkajících čísel:  15 družstev mužů,10družstev žen a 4 družstva veteránů. Jedna sedmnáctka v kategotii muži,šestnáctka a rekord v kategorii žen a veteráni za 19s. I takto by se dalo popsat druhé kolo letošního ročníku , ale snad si něco vybavím a doplním nějaké ty detaily. Takže v mužích obhájili své prvenství z Měrunic Lhenice „A“ a zase jako jediní pod osmnáct sekund a to 17,31s.

Ostatní družstva se nedostala pod 19s. a to je dnes spíše průměrný čas. A to i přes to ,že jak někteří říkají , štrbické terče jsou moc lehké a měli by se přitvrdit ,ale moc to nevypadalo , že by padaly jak přezrálé hrušky. Druhé skončily Chrášťany „A“ ,které daly rovných 19,00s. a třetí Touchovice za 19,12s. Ženy se vytáhly a to hlavně „Ladies“ z Chrášťan, naše štrbická trať jim sedla jak se patří a čas 16,94s. první terč dokonce 16,54s. je novým rekordem ligy a jestli se nemýlím tak i jejich prvním časem pod sedmnáct.Uvidíme co nám ještě letos předvedou ,mají určitě navíc a je se naco těšit.

Druhé Touchovice daly čas 19,37s. Jako třetí nejrychlejší byly ženy z Hrobců za 20,58s. V kategorii veteránů se pochlapili duchcováci a se svým časem 19,23s. nedali nikomu šanci a s přehledem zvítězili před Lhenicemi a Měrunicemi na třetím místě, my domácí jsme skočili čtvrtí s neplatným pokusem za nespojené sací vedení.

Přestávku mezi jednotlivými kategoriemi vyplnili svým vystoupením „starší“ páni ze štrbic a jejich historická ruční hasičská stříkačka a dobové předvední zásahu na oheň.

Vystoupení bylo odměněno potleskem přihlížejících jak z řad závodníků tak i početného davu diváků, kterých se u nás sešlo asi jako nikde jinde na has. závodech. Všechna družstva byla na závěr odměněna pěknými poháry,cenami od sponzorů a také něčím dobrým na zub.

Po té následovala společná zábava ,na níž zůstalo i několik sborů, někteří u nás i nocovali, a jak doufáme všem se u nás líbilo a zase se sejdem v tak hojném počtu v červenci na tradiční „Noční“.

Vystavil: Jiří Pleva, SDH Štrbice v úterý 19. května 2009 ve 21.19:19, přečteno: 2292×

Komentáře k článku

V diskuzi není zatím žádné téma.

Krušnohorská liga v požárním útoku

Redakční systém FSL CMS © 2007 – 2024