Tisk

V Bříze rozhodovaly průměrné časy

Pátý závod XII. ročníku KL, který se konal v sobotu 26.7. v Bříze, byl ve znamení modré oblohy, letního vedra a průměrných výkonů. Náhle příchozí teplé počasí zřejmě zaskočilo všechny favority kromě chrášťanských žen. Ty jediné totiž předvedly požární útok jich hodný a tím si zasloužily 1. místo (26,13 s).

Ale nejprve ke kategorii mužů. Nejlepší čas závodu, předvedený hasiči z Hrobec, byl neuvěřitelných 25,46 s, tedy výkon, který by jindy sotva stačil na stupně vítězů. Zklamalo i lhenické áčko. Umístilo se na třetí pozici a časem 25,79 s. Oba týmy už přitom letos na KL zaběhly „dvaadvacítku“. Oproti ostatním závodům si polepšili muži z Křešic a dosáhli tak na stříbro (25,60 s). Svůj čas celkem výrazně zlepšila i obě mužstva ze Štrbic, dále Srbice, Bříza a Hrobce B. Jimlín, překvapení minulého závodu (ve Lhenicích), se chybou na pravém terči propadl až na místo dvanácté. Na posledním, patnáctém, místě skončily Chrášťany B. Uzel na levém „céčku“ pro ně znamenal neplatný pokus.

V kategorii žen nám chrášťanská děvčata dokázala, že neplatný pokus ve Lhenicích byl jen omylem, který nehodlají opakovat. Excelentní výkon podaly ženy z Touchovic a časem 27,05 s šlapají chrášťanským na paty. Stejným překvapením bylo pro diváky bronzové družstvo z Duchova. Přesto škoda prostřiku na pravém terči (čas 29,11 s). I čtvrtý Unčín si svůj čas na nástřikové terče zlepšil (30,53 s). Zato Křešice, Dřemčice a Hrobce si částečně svými chybami a částečně smůlou stále udržují horší časy. Nečekaný byl nepovedený útok žen ze Lhenic, které časem 39,11 s obsadily poslední, osmé, místo.

Máme za sebou 4 z 5 závodů na nástřikové terče, 24. srpna nás v Chrášťanech čekají sklopky. Doufáme, že tento závod bude zajímavější, hasiči rychlejší a že uvidíme i nějaké „sedmnáctky“.

Vystavil: Adéla Nerglová, SDH Hrobce v úterý 29. července 2008 ve 14.45:27, přečteno: 2229×

Komentáře k článku

V diskuzi není zatím žádné téma.

Krušnohorská liga v požárním útoku

Redakční systém FSL CMS © 2007 – 2024