Tisk

Druhé kolo KL ve Štrbicích

17.5. se na závody do Štrbic sjelo 20 družstev mužů a devět družstev žen.

Soutěž začala ve třináct hodin nástupem všech družstev, po kterém byla krátká porada velitelů ,po níž již nic nebránilo tomu, aby závod mohl začít.

Družstva se pustila do bojů o hodnotné ceny a poháry pro ty nejlepší.

První startovali domácí hasiči a to jejich družstvo „A“. U jejich pokusu jsme mohli vidět chybu u košaře ,kterému se nepodařilo našroubovat koš a to znamenalo konec všem nadějím na dobré umístění (12.místo).

Druhý šel na start Světec ,u nich jsme zaregistrovali změnu na postu košaře a to se jim vyplatilo ,protože o proti minulému závodu při útoku nedošlo  k chybě, i když 10. místo určitě chtěli ještě  o něco vylepšit.

Třetí nastoupili hasiči z Křešic.Měli ale ten den smůlu ,neboť jejich pokus byl zapsán ve výsledcích jako nedokončený. A to pro rozpojenou hadici"B" ,kterou již nespojili.

Hasiči z Lestkova (okres Semili) u nás na KL byli poprvé a tak jsme všichni byli zvědaví, jak se předvedou. Asi nikdo netušil, že to bude hned jejich vítězná premiéra. Jejich čas 17,71s. byl totiž vítězný.Škoda jen toho, že než odjeli, nepřihlásili se u pořadatele a neodvezli si právem vyhrané ceny ani pohár za první místo. Ten se jim budem snažit při první příležitosti předat.Ceny jsme rozdělili mezi ostatní družstva, protože se většinou jednalo o uzeniny, a ty bysme těžko uchovali v poživatelném sta­vu.

Páté na startovní čáře stanuly Dřemčice.U nich je o lepší umístění připravil asi jen slabší stroj, neboť u nich žádná chyba nebyla.Třinácté místo tak mohlo být určitě lepší.

Hasiči z Jimlína vyrazili na trať sobotního závodu jako šestí. U jejich pokusu byl proudař na pravé straně „krátký“ ,což většinou přidá pár vteřin k výslednému času a tak tomu bylo i u kluků z Jimlína. Skončili tak na 14. místě (první proud byl ale za 19,21s. ,mimochodem to by stačilo na 3.místo).

Hrobce „B“ měly startovní číslo sedm. Měly menší zaváhání na spoji savic a tak s časem 26,94s. skončily na 15.místě.

Srbičtí hasiči měli na startu trošku horší podmínky než ostatní, neboť při jejich pokusu se spustil déšť ,který ale brzy přestal a tak jen jejich pokus byl poznamenán nepřízní počasi.A i to mělo možná trošku vliv na výsledný čas23,70s. a 11. místo v celkovém pořadí.

Hasiči Touchovice vystartovali deváté a na tomto místě i skončili,když zaváhal u jejich pokusu košař a po něm ještě běžec na pr.proudu, kde mu chybělo pár metrů k čáře sestřiku.

Druhé družstvo domácích Štrbic vypustil domácí startér Ruda Stěhula jako desáté v pořadí.Jejich útok na cílové terče byl bez zádrhelu až na menší zranění „béčkaře“ a jeho poničený dres. Patřilo jim za to páté místo a dost bodů do celkového hodnocení.

Malé Březno z okresu Most  skončilo v celkovém pořadí na 17.místě když mělo problémy se spojem na savici a také rozdělovač nebyl bez chyby.

Zeměchy byly pro většinu družstev určitě velkou neznámou. Podali v celku bezchybný výkon, ke kterému není moc co dodat, skončili na 8. místě.

Hasiči z Břízy skončili na sedmém místě ,když ani u nich nebyl žádný velký viditelný problém .

Mladíci z družstva Chrášťanského „B“ družstva, i přes problém naběrače, který v běhu nechytil savici a tak trošku zkomplikoval situci pro svého košaře, skončili celkově na nepopulární"bram­borové" pozici, tedy na 4.místě.

Po Chrášťanech šel na start asi největší favorit závodu a to Lhenice"A"  Někdy i tomu nejlepšímu se všechno nepovede tak, jak by chtěl a nějaká ta chyba se stane, což se při jejich pěkně rozběhnutém útoku potvrdilo u pravého proudaře, který včas nezapojil proudnici, a bylo po nadějích.To také potvrdilo konečné 16.místo.

Po nich nastoupili Hrobce"A" ,které v minulém závodě skončili na druhém místě a na tom skončili i ve Štrbicích.A tímto se dostali na celkové 1.místo v hodnocení letošního ročníku KL.

Chrášťanskému proudaři v rozhodující fázi pokusu upadla proudnice, což byla velká škoda, protože jejich pokus byl velmi pěkný a tak jejich snažení stačilo s touto chybou na šesté místo.

Pokus Malého Března s označením"B" byl s dvěma velkými chybami a to v podání košaře, který dlouho zápasil s košem, než ho nasadil tam kam patří a po něm ještě pr.proud dlouho stříkal na cílový terč. A tak obsadili 18.místo.

Lhenické „béčko"bylo tentokrát lepší svého"áčka“.I když jejich proudař měl tkzv.„z pekla štěstí“ neboť proudnice zapojená na hadici „C“ byla v posledním okamžiku a nechybělo moc a mohlo to dopadnout úplně jinak než „bedna“ za třetí místo.

Jako poslední družstvo započítávané do výsledkové listiny startovali Děčany.A také skončili na děleném posledním místě, když mají zapsáno v kolonce „výsledný čas“ N .A to pro nespojené sací vedení.

Po nich ještě nastoupilo družstvo s názvem Extraliga Lhenice ,které jsi chtělo vyzkoušet svojí"formu" ,neboť je poskládáno z „borců“ tří družstev .A mají v plánu obrazit soutěže Extraligy.Jejich čas byl ten den nejlepší ,lepší i než čas Lestkova, ale do celkového pořadí se jejich výsledek nezapočítával, tak se na výsledcích už nic neměnilo.

Po přestávce, při které se upravila trať pro soutěž žen ,nastoupilo na trať devět ženských družstev aby se „poprala“ o ceny a body z druhého kola KL. První skusily své štěstí  ženy Duchcova. Při jejich snažení uklouzla „košařka“ a to je stálo pár sekund a tak to stačilo na celkové 8.místo.

Dřenčické družstvo žen skončilo na šestém místě s časem 22,69 ,když už podruhé na této soutěži oba proudy srazily v naprosto stejném čase.

Hrobecká děvčata měla při svém pokusu hlavní problémy na sacím vedení  a to jak na koši tak i na spoji sacího vedení, a to nedávalo moc nadějí na dobrý výsledek, což se také potvrdilo celkovým sedmým místem.

Zato u družstva žen z Křešic jsme žádného zaváhání svědky nebyli a to jim vyneslo celkové páté místo.

Unčínská děvčata jsme na minulém prvním závodě neviděli, a tak jsme byli zvědaví, jestli jim forma z minulého ročníku vydržela a stačila natrénovat s novými tvářemi ve svých řadách.A to se jim povedlo, protože hned na prvním závodě získaly pohár za třetí místo.

Touchovice při svém vystoupení také neměli žádnou chybu, ale šest setin sekundy jim chybělo na třetí místo a zbyla na ně nepopulární „bramborová“ medaile v podobě čtvrtého místa.

Lhenické ženy skončily v prvním závodě na druhém místě a to vybojovaly i tentokrát, když měly lehké zaváhání na „trojáku“ při zapojování hadice"B" a to možná nakonec rozhodlo.

První místo opět obhájily holky z Chrášťan a mají tak po dvou závodech plný počet bodů a vedou i celkové hodnocení ligy po dvou závodech.

Startovní pole uzavíraly ženy Černic a také poslední skončily, když svůj pokus nedokončily . Všichni jsme byli zvědavi  proč , protože na levém proudu jim na proudnici nešla voda.Nejdřív to vypadalo na zavřený rozdělovač nebo ulomebou páku rozdělovače, ale vysvětlení bylo úplně jiné. A to hrst kamenů v proudnici, které se tam zzřejmě dostaly z hadice . Děvčata nám potvrdila, že trénuji na štěrkovém hřišti a tam asi nabraly při balení hadice nějaké ty kamínky a bylo „vymalováno“ Zde jsou ke stažení kompletní výsledky: Výsledková listina Tak to bylo druhé kolo KL ve Štrbicích ,liga pokračuje za tři týdny závodem v Klášterci nad Ohří. Závodit se bude na plnící terče.

Vystavil: Jiří Pleva, SDH Štrbice v pondělí 19. května 2008 ve 21.23:31, přečteno: 2428×

Komentáře k článku

V diskuzi není zatím žádné téma.

Krušnohorská liga v požárním útoku

Redakční systém FSL CMS © 2007 – 2024