Tisk

NA POSLEDNÍM KOLE KL VE ŠTRBICÍCH PADLA ŠESTNÁCTKA

A byla to pěkná tečka za 11. ročníkem Krušnohorské ligy.

Ve Štrbicích vládlo krásné ,slunečné počasí a stadion jen čekal na soutěžní družstva a na jejich zápolení.

Dostavilo se 16 družstev mužů a 9 družstev žen.

Pro družstva bylo připraveno spousta cen, poháry pro ty nejlepší a pro prvních pět družstev mužů a tři družstva žen v celkovém hodnocení KL i finanční odměny.

Hlavním rozhodčím byl Jaroslav Feller.

Rozhodčími  základny byli :Míra Srbek z Chrášťan,Vlas­tislav Vlček ze Lhenic a Ruda Šindelář z Břízy a svou práci odvedli perfektně a na všechny měli stejný metr.

Poslední kolo zahájily domácí Štrbice a to družstvo „A“.

A vůbec se jim nedařilo. Příčinou byla mašina,která při přidání plynu takzvaně „chcípla“ a než se jí podařilo opět natočit ,bylo po nadějích na nějaký slušný výsledek.Nakonec z toho bylo osmé místo s časem 20,99s.Jako druhé startovaly Chrášťany „B“.

U jejich útoku byla menší chybička a to nedovřený ventil na vývodu z mašiny,škoda, možná nějaká ta setinka nebo desetinka mohla být z konečného času dole a o nějaké to místečko lepší pozice, než konečné 6.místo s časem19,89s.Horní Beřkovice měly startovní číslo tři.

Jejich „košař“ měl problémy s košem, k tomu se přidal „rozdělovač“ s nedovřeným ventilem na vývodu"B" a čas tak byl 25,70s. a celkové 14.místo.

Čtvré na startu, čtvrté celkově to byly Štrbice „B“.

Jejich „rozdělovač“ se trošku zdržel na základně, ale na výsledku to nebylo moc znát. Výsledkem byl čas 19,78s. a již zmiňované čtvrté místo.Muži Srbic měli startovní číslo pět.

Tentokrát srbičtí slevili ze svých posledních dobrých výsledků, hlavní příčinou byly zauzlované hadice „C“ u rozdělovače a tudíž pozdější voda na výstřiku. Výsledný čas 25,48s. stačil na 13. místo.Jimlín si vybral pro svůj start číslo 6.

Kluci měli na PP vodu o dost pozdějš , protože první terč, kterým byl Levý, měl sraženo za 19,04s. ale čas dával Pravý a ten dal 23,37s. a tím je odsunul na 11. místo.Hasiči ze Světce vyběhli mezi muži jako sedmí.

Jejich naběrač ale netrefil savici na spoji ,která byla trošku mimo a než to napravil, byl z toho čas 22,19s. a 10.místo.Bříza startovala jako osmá.

Útok by byl pěkný, ale rozpojila se jim hadice „B“ na stroji.A to je vždy velká ztráta. Což se také na 100% potvrdilo .Za vše mluví výsledný čas 34,28s. a 15.místo.Devátí odstartovali hasiči z Touchovic.

K jejich útoku se nedá moc co dodat. Předvedli solidní výkon s časem 20,66s. a vybojovali si tak 7.místo.Křešice odstartovaly jako desátí v pořadí.

Při jejich pokusu se trošku zdržel „rozdělovač“ na základně a měl co dohánět.No možná ,že na konci nějaké ty setinky k času díky tomu přibyly.Čas byl 21,47s. a místo deváté.Děčany a startovní číslo 11.

Jejich „košař“ neměl svůj den.Koš místo na savici skončil na zemi a bylo po nadějích.S touhle hrubkou a s časem 23,77s. z toho bylo 12.místo.Lhenice „B“ vystartovaly jako dvanácté a předvedly, že to umí.

Pokus v jejich podání neměl chybu za vše mluví výsledný čas 18,32s. a třetí místo.Třináctku měly Chrášťany „A“.

Levému proudaři na základně upadlo klubíčko s hadicí. To mělo z a následek nedotažení k čáře sestřiku a pár desetinek navíc a čas se tak zastavil na hodnotě 19,84s. a bylo to ten den 5.místo.Hostomice měly číslo 14.

A jejich útok byl plný chyb.První byla hned na „náběru“, kdy košař nedal koš,pak se ještě rozpojilo „Béčko“ na rozdělovači a to bylo akorát na poslední 16.místo s časem 44,80s.Předposlední startoval vicemistr letošního ročníku Hrobce.

Sice jejich PP byl o trošku kratší, ale čas byl pěkný 18,13s. a druhé místo jako v celkovém pořadí ligy.Poslední startoval již jistý vítěz 11.ročníku KL Lhenice"A".

A předvedli útok hodný vítěze letošního ročníku KL .Na jeho konci svítil na ukazateli času čas 16,87s.!!!!!!!!! A potvrdili tak letošní dobrou formu.Byla to druhá šestnáctka v historii KL. A zasloužené první místo.Mezi muži v celkovém pořadí KL zvítězily Lhenice se 183 body , druhé skončily Hrobce s počtem bodů 152, třetí byly Lhenice „B“ s počtem bodů 123. Po nich následovaly čtvrté Štrbice „A“ a páté Chrášťany „A“.

                                      První tři družstva v kategorii muži.

 Celkový vítěz kategorie muži: Lhenice „A“.

Po kategorii mužů odstartovaly svůj závod ženy.

Soutěž žen odstartovalo družstvo žen z Hostomic.

A předvedly až na malé zaváhání na koši pěkný útok a k lepšímu času jim schází nejspíš silnější stroj. Čas, kterého dosáhly (25,19s.)  jim stačil na 8.místo. Druhé se představily ženy Unčína.

A měly při svém pokusu hodně smůly ,a to je stálo nakonec i celkové třetí místo v celkovém hodnocení KL ,které si do té doby držely. A teď k té smůle – na levém proudu "proudařka " nezapojila proudnici a to je vždy velká ztráta , na pravém proudu totiž byl čas 19,88s. a na levém až 22,58s. a tudíž šesté místo.Třetí vystartovaly ženy ze Straškova-Vodochod.

Při jejich útoku jejich pravá proudařka neudržela proudnici a výsledkem byl čas 24,12s. a celkové 7.místo.Čtvrté se představily ženy ze Světce.

K jejich výkonu není co moc napsat, akorát že proudařky byly trošku kratší. S časem 22,07s. skončily ženy ze Světce na 5.místě.Startovní číslo pět měly Hrobce.

Při jejich pokusu byl pomalejší rozdělovač, jinak útok proběhl bez chyby , výsledkem byl čas 20,71s. a nepopulární čtvrté místo.Šesté šly na start Touchovice.

A pokus jim vyšel na 100% a dali si osobní rekord na „sklopky“ a to 19,95s. a tím brali druhé místo.Šťastnou sedmičku měly Křešice.

Ale ten den pro ně šťastná určitě nebyla ,protože spoj na savicích byl špatný  a taktéž i výsledný čas 27,24s., který stačil na poslední 9.místo.Předpos­lední se na svůj pokus připravovaly ženy ze Lhenic.

A připravily se ze všech nejlíp,neměly konkurenci a s přehledem vyhrály v čase 19,03s.Poslední útok 11.ročníku Krušnohorské ligy předvedly ženy z Chrášťan.

A byl to v jejich podání i útok vítězek celkového hodnocení KL za rok 2007. Na jejich PP byl sice prostřik, ale i tak z toho bylo třetí místo ,které stačilo na celkové prvenství v celém ročníku KL.V kategorii žen tedy zvítězily celkově v 11.ročníku KL ženy z Chrášťan se ziskem 110 bodů,druhé skončily Lhenice s počtem bodů 105 a třetí nakonec skončily Touchovice s 87 body,které až na poslední soutěži předstihly do té doby třetí ženy Unčína. Páté byly ženy z Hrobců.První tři družstva žen.

První družstvo v kategorii žen. Ženy z Chrášťan.

Jedenáctý ročník je tedy minulostí, ať žije ten následující.

Vystavil: Jiří Pleva, SDH Štrbice v úterý 25. září 2007 v 19.10, přečteno: 2659×

Komentáře k článku

V diskuzi není zatím žádné téma.

Krušnohorská liga v požárním útoku

Redakční systém FSL CMS © 2007 – 2024