Tisk

8.KOLO KL VE SVĚTCI 2.9.2007

SDH SVĚTEC BYL DALŠÍM NOVÁČKEM V POŘÁDÁNÍ ZÁVODU KL V LETOŠNÍM ROCE.

Soutěž se uskutečnila v Zámeckém parku ve Světci.

Pro všechna družstva byly připraveny pěkné ceny.

Soutěž podpořili sponzoři, bez kterých to nejde.

Závodu se zúčastnilo 17 družstev mužů a 9 družstev žen ,tento počet letos na každém závodě patří k nejvyšším v celé historii KL.

Nejdřív odstartovala ketegorie mužů a jako první šli na start domácí borci.

Jejich útok byl vcelku bez chyb a čas 21,72s. jim stačil na 10.místo. Jako druhé startovalo družstvo Chrášťan „B“.

Jejich útok měl na svém konci velkou chybu a to v podobě nezapojené proudnice na pravém proudu, a tak se čas zastavil na hodnotě 41,21s. a to bylo ten den 14. místo.Třetí v pořadí se představili hasiči z lhenického "B"družstva.

Ti se se svým pokusem vypořádali celkem dobře a s časem 20,50s. (první pravý terč za 19,79s.) skončili na  pátém místě.Malé Březno se na závodě KL objevilo po delší době.Na start šli jako čtvrtí.

Útok v jejich podání byl v celku v pohodě a čas 25,04s. znamenal celkové 11. místo.Jako pátí se na start připravovali hasiči ze Štrbic a to družstvo „A“

Určitě chtěli lepší výsledek než celkové osmé místo  s časem 21,28s.(první levý terč 17,72s.) ale proti byla nezapojená proudnice na pravém brku.Stejný problém měli po nich startující Srbice.

 Také jejich proudař na pravé straně nestačil zapojit proudnici a to znamenalo propad na 12. místo s časem 28,72s.S číslem sedm odstartovaly Křešice.

A předvedli podařený pokus a velmi vyrovnané sestřiky ,první terč byl P za 20,75s. a druhý ,který byl konečný, byl 20,78s. a to bylo sedmé místo.Osmý odstartoval Jimlín.

Jejich pravý proudař všem pěkně zabrnkal na nervy, protože proudnice byla zapojená ne snad za pět minut dvanáct ,ale spíš sekundu po dvanácté.Ale svůj terč srazil , i když je to možná stálo čas pod 20s. První terč byl 19,21s. a výsledný 20,68s. a celkové šesté místo.Měrunice startovaly s číslem devět.

A deváté také skončily.O lepší umístění je určitě připravila nedotažená savice naběračem a tudíž přisávání vzduchu a čas byl nakonec 21,41s.10.místo na startu měli kluci z Břízy.

Ale moc štěstí jim nepřineslo, ve výsledkové listině jsme u nich našli zapsáno"N"  a to ,protože košař nedal koš a pokus byl neplatný.Štrbice "B startovali s číslem jedenáct.

Na start se postavili se změnami v sestavě a jde jim to, jak se zdá, k duhu.První terč byl za 19,06s. a celkový 19,70s. a bylo z toho 4.místo.

Děčanům jejich pokus moc nevyšel,udělali několik chyb a s dobrým časem nemohli moc počítat.

Prvním zádrhelem byl spadlý koš, což ještě košař napravil, další chyba ale přišla na rozdělovači a to nezapojená hadice „C“ a tak jsme tu měli čas 30,22s. a 13.místoNa startu třinácté Chrášťany „A“ měli první terč pod 18 sekund a to 17,53s.

Škoda, že se nepřidal i druhý terč, mohli si o nějakou tu setinku polepšit a možná se i v pořadí posunout výš, ale i tak skončili na bedně a to na třetím místě.

Touchovice nastupovaly na start jako čtrnácté.

A měli velkou smůlu,útok rozběhli dobře,voda už byla na rozdělovači, ale ulomená páka na vývodu"B" rozdělovače neumožnila zavřít vodu a to znamenalo konec a nedokončený pokus a zápis do výsledků v podobě „N“.SDH Hrobce startovali jako patnácté.

Útok v jejich podání byl pěkný,ale všechny přihlížející určitě  zamrazilo, když viděli jak jejich „béčkař“ utržil pěknou ránu koncovkou hadice do hlavy.Nakonec se naštěstí ukázalo, že to hlavní zadržela helma a ne hlava. Nakonec se tedy mohl s ostatním radovat z času 18,56s. a z druhého místa na stupních vítězů.Předposlední startovali Hostomice.

Pokus jim moc nevyšel, třikrát se pokoušeli nabrat vodu, ale spíš nabrali ztrátu, kterou nedokázali nijak dohnat a to jim vyneslo s časem 67,05s. patnácté místo a jeden bod do bodování KL.Poslední v kategorii mužů startoval letošní lídr této kategorie a to Lhenice.

I přes menší zaváhání košaře , který u kádě podklouznul, ale koš měl našroubován a ten byl tam, kde měl být a to ve vodě a útok tak mohl běžet bez zpomalení, což určitě potvrdil konečný čas 18,16s. a vítězství na soutěži ve Světci.

 Po přestávce pro úpravu tratě pro soutěž žen se na start jako první postavily ženy Světce.

Útok měly bez větší chyby a čas 21,73s., což pro ně znamenalo tak nepopulární čtvrté místo.Druhé startovaly ženy z Unčína.

A to bylo i jejich místo na stupních vítězů. Za čas 20,23s. si to určitě zasloužily.Ženy z Hrobců startovaly jako třetí.

Zaváhání na rozdělovači je připravilo o lepší umístění a i o lepší čas, než byl výsledný 24,90s. a páté místo celkově.Ženy ze Lhenic startovaly s číslem čtyři.

Pěkně rozběhnutý útok zabrzdila pravá proudařka, která neudržela proudnici a přišla tak o mnoho cenných vteřin a čas 29,73s. tak stačil jen na sedmé místo.Hostomice startovaly jako páté.

Dosáhly času 37,65s. a obsadily poslední, deváté místo.Šestka byla na startu vyhrazena pro Křešice.

Předvedly divákům útok za 25,16s. a skončily na šestém místě.Touchovice startovaly jako sedmé v pořadí.

A číslo to snad bylo pro ně šťastné ,protože s časem 21,33s. skončily na bedně a to na stupínkem s číslem tři.Předposlední na startu ,první v cíli to byly ten den Chrášťany.

První terč byl shozen za 19,16s. a druhý konečný 20,16s. a nebylo co řešit.Zaslouženě první místo.Startovní pole uzavíraly ženy Černic.

Nedotažený spoj savice na mašině se podstatně  podepsal na výsledném čase a přidal mnoho vteřin,výsledek zněl 33,77s. a konečné osmé místo.Soutěž ve Světci se povedla a už se můžeme těšit na další kolo za týden v neděli v Měrunicích.

Vystavil: Jiří Pleva, SDH Štrbice v pondělí 3. září 2007 ve 21.04:22, přečteno: 2534×

Komentáře k článku

V diskuzi není zatím žádné téma.

Krušnohorská liga v požárním útoku

Redakční systém FSL CMS © 2007 – 2024