Tisk

PŘEDPOSLEDNÍ KOLO KL V MĚRUNICÍCH

Závod v Měrunicích 9.9. byl předposledním závodem letošního ročníku KL a rozhodlo se zde o celkovém vítězi v kategorii mužů.Ale začnem pěkně od začátku.

V Měrunicích nás přivítalo jak se říká „psí počasí“ ,že by ani hasiče ven nevyhnali.

Panoval zde silný ,pěkně studený vítr, v průběhu závodu mužů i déšť, i když na konci kategorie žen vysvitlo i sluníčko, asi aby se podívalo, jestli jsme vydrželi až do konce.Počasí určitě ovlivnilo i výsledné časy, protože i když se zde závodilo na sklopky, časy vypadaly, jako by se soutěžilo na plnící terče.A hlavní zásluhu na tom má určitě vítr ,někdy nebylo vidět ani závodníka u terče, jak to foukalo a tvořila se vodní mlha.O všem vypovídají časy,neboť mezi muži padly pouze dvě devatenáctky a u žen jedna dvadvacítka a na sklopky jsme všichni zvyklí určitě na úplně jiné časy.A teď již k samotné soutěži: Na nástup se dostavilo 17. družstev mužů a 8. družstev žen.

O úvodní slovo a zahájení soutěže se postarala starostka obce.A pak se už mohlo začít závodit.

Jako startér „odstřeloval“ družstva Ruda Stěhula ze Štrbic.

Jedním z rozhodčích na základně byl Míra Srbek z Chrášťan.

 Dohlížel na to ,aby bylo vše podle pravidel a soutěž měla spád  a nic se zbytečně nezdržovalo.A dělal to opravdu důkladně.

Mezi muži se již mohlo rozhodnout o celkovém vítězi a to se také stalo.Ale popořádku.Jako první startovaly domácí Měrunice.

Ale na domácí půdě se jim moc nevedlo,špatný náběr  a prostříkání na jednom z terčů znamenal celkový čas 33,97s. a 14.místo.Druhé se připravilo Malé Březno a vyrazilo k terčům.

Jejich útoku se moc vytknout nedá ,možná silnější mašina  a čas by byl lepší než ten, který dosáhli a to 30,55s. a tím pádem 12. místoLhenice „B“ startovaly jako třetí v pořadí.

Třetí startovali , třetí skončili,na třetí místo v celkovém pořadí se posunuli co víc dodat ?Aha,asi výsledný čas a ten byl 20,76s.

 Čtvrté na startu byly Chrášťany „A“ .

K jejich výkonu: bez větší chyby až na menší prostřik na L terči a výsledný čas 21,24s. a čtvrté místo v celkovém pořadí toho dne.Hasiči ze Světce startovali jako pátí.

Měli vyrovnané sestřiky, ale spoj na savici, který nebyl 100% jim přidal vteřiny navíc a čas 24,28s. tak byl až celkově osmý.Křešice šly do boje s časem jako šesté v pořadí.

Měli ale smůlu v podobě spadlé savice ze stroje, která nevydržela na svém místě, ale protože rozhodčí na základně už ukončil přípravu a závodníci byli na startovní čáře, tak se již nemohli vrátit a savici upravit. Museli se s tímto handicapem vyrovnat a vyšlo jim to dobře. Čas 22,12s. a páté místo je určitě úspěch přes tento handicap na startu .Chlapi z Břízy měli startovní číslo sedm.

Ale štastné nebylo.Jejich útok měl jednu velkou chybu a to že nenabrali vodu a to vždy znamená ztrátu a špatný čas a taky to tak bylo. Čas 33,57s. a 13.místo.

Osmé v pořadí startovaly Chrášťany „B“.

Kluci předvedli výkon ,který ten den překonalo jediné družstvo, což znamenalo, že obsadili se svým časem 19,83s. druhé místo  a připsali si do tabulky 17 bodů.Deváté odstartovaly Srbice.

Ti se na posledních soutěžích vždy umísťovali v popředí, ale v Měrunicích jejich pravý proudař „nedal“ proudnici a výsledkem byl čas 30,18s.a 11. místo mezi muži.Desítku si pro svůj start vybrali hasiči ze Štrbic „B“.

Ale Štrbice neměly při svém pokusu o co nejlepší čas příliš štěstí.Nejdříve se jim přivřel ventil na výtlaku ze stroje a než ho strojník otevřel, uběhlo pár cenných vteřin, pak ještě prostříkání na L terči a nadějím na slušný výsledek byl konec. Čas 36,01s. a konečné 15. místo.Děčany vyběhly jako jedenácté.

Proudaři předvedli vyrovnané sestřiky, což ten den měl málokdo a čas 22,75s. bral ten den 7.místo

Jako dvanáctý startoval Jimlín .

O lepší čas a i umístění je připravilo zdržení L proudaře na základně, který pak již nedokázal ztrátu dohnat a nedotáhl na čáru sestřiku a chybějící metry se negativně odrazily v dosaženém čase 24,42s. a bylo z toho konečné 9.místo.Touchovice měly ten den startovní číslo 13 a někdy se říká, že je to smolné číslo.

Což se u touchovických potvrdilo.Při útoku jim"chcípla" mašina a než jí znova nastartovali byl z toho čas 37,41s. a poslední 17.místo.Hasiči z obce Hrobce měli číslo čtrnáct.

U hrobeckých při útoku uklouzl strojník , naštěstí se to obešlo bez zranění, k tomu se přidalo prostříkání na L terči a výsledný čas 22,72s. a 6.místo.Štrbické „A“ družstvo odsartovalo s pořadovým číslem 15.

Při jejich útoku došlo k rozpojení hadice „B“ na rozdělovači a to byl konec všem nadějím na dobré umístění. Štrbičtí skončili na 16. místě s časem 36,19s.Předposlední šly na start Dřemčice.

K jejich výkonu : L terč 24,69s. a P terč 26,84s. a 10. místo.Jako poslední sedmnáctí startovaly Lhenice"A".

V Měrunicích již mohli rozhodnout o svém celkovém prvenství v 11. ročníku KL. A to za předpokladu, že získají alespoň o čtyři body víc než do té doby druhé Hrobce. Již před startem svého pokusu věděli ,že hrobečtí nebudou lepší než na pátém místě a jim by stačilo k celkovému prvenství  skončit před nimi alespoň na na třetím místě. Ale neponechali nic náhodě a zvítězili s časem 19,52s. a již před posledním kolem ve Štrbicích tak mohli slavit celkové prvenství.Po přestávce na přestavbu tratě pro soutěž žen odstatrovaly jako první ženy Unčína.

Holky sice prostříkaly na P terči ale čas 25,89 jim přesto stačil na druhé místo a zajistil jim v celkovém pořadí posun na třetí místo před Touchovice.Druhé odstartovaly ženy z Křešic.

Jejich proudařka na L terči neudržela proudnici a čas 29,65s. stačil na „bramborovou“ medaili.Třetí vystartovaly ženy ze Světce.

U jejich útoku pravá proudařka nedotáhla svoji hadici na čáru sestřiku a pokus sestřelit terč z dálky neměl moc šancí na úspěch ,což potvrdil čas 51,82s. a celkové 8.místo.Lhenice měly startovní číslo čtyři.

Děvčata předvedla ten den nejrychlejší čas, ale pouze na prvním terči a to 20,52s. Škoda jen ,že druhý terč zaostal za prvním o více než šest sekund ,mohl to být čas lepší než 26,85s. a celkové 3. místo.Ženy z Černic měly startovní číslo pět.

Holky by potřebovaly asi o něco silnější stroj a určitě by pak daly lepší čas, jak výsledných 32,15s. Během útoku totiž neměly žádnou větší chybu.Šestku měly Touchovice.

Jejich levá proudařka měla problém již na základně a k tomu se jí ještě za rozdělovačem udělal uzel na hadici a to byl konec nadějím. 36,57s. znamenalo 7.místo.Předpos­lední startovaly hasičky z Hrobců.

Při jejich pokusu bylo vše v pořádku ,k tomu se připojily obě proudařky s vyrovnanými sestřiky 20,50s. a 20,52s. a to bylo ten den 1.místo.Jako poslední šly na start Chrášťany.

Jejich „béčkařce“ se sekl spoj „přes zuby“ a nešel rozpojit , než se to podařilo , čas ubíhal jak o „závod“ a zastavil se na konec na hodnotě 31,95s. a bylo z toho 5. místo.Za čtrnáct dnů nás čeká poslední kolo ,které se koná ve Štrbicích , ještě zde uvidíme určitě zajímavé boje , protože je o co bojovat . Půjde zde o první místo v kategorii žen,a také o třetí místo. Mezi muži se může také ledacos změnit. No uvidíme, jak to všechno nakonec dopadne.Už se těšíme na zajímavé závody.Snad vyjde i počasí a atmosféra tu bude taková, jaká má na závodech být.Po skončení soutěže a vyhlášení výsledků bude i volná zábava ,na kterou tímto všechny zveme.

Vystavil: Jiří Pleva, SDH Štrbice v neděli 9. září 2007 ve 21.16:01, přečteno: 2620×

Komentáře k článku

V diskuzi není zatím žádné téma.

Krušnohorská liga v požárním útoku

Redakční systém FSL CMS © 2007 – 2024