Tisk

Zápis ze zasedání Rady KL

V sobotu 24. listopadu 2012 proběhlo v hasičské zbrojnici ve Štrbicích zasedání Rady KL a pořadatelů závodů pro sezónu 2013.

Během zasedání byly diskutovány tyto body:

  1. Představení programu zasedání.
  2. Zhodnocení uplynulého ročníku pořadateli:
    • Pořadatelé byly vesměs spokojeni, bylo vyzdviženo finanční oceňování družstev na některých soutěžích.
    • Bylo navrženo zohlednit řazení závodů se sklopnými a plnícími terči, aby se jednotlivé závody mezi sebou nemíchaly. Důvodem bylo podezření, že díky tomu družstva méně trénují konkrétní druh terčů a jsou kvůli tomu horší výsledky.
    • Byla okomentována nízká účast družstev na soutěžích. V diskuzi padlo několik návrhů na zlepšení, viz dále.
  3. Zpráva pokladníka: z loňského roku bylo převedeno cca 44 tisíc, letos bylo vybráno 18 tisíc, náklady na letošní sezónu byly přibližně 15 tisíc korun.
  4. V diskuzi se probralo několik způsobů, jak zlepšit kvalitu ligy:
    • Bylo navrženo zřízení právní jednotky pro KL, aby bylo usnadněno získávání finančních prostředků. Návrh se setkal se souhlasem.
    • Bylo navrženo, že po skončení sezóny proběhne vylosování jednoho družstva, které se účastnilo určeného minimálního počtu soutěží v sezóně a to obdrží finanční ohodnocení z fondu KL. Tím by se sledoval vyšší zájem družstev účastnit se většiny soutěží.
    • Bylo navrženo, že na poslední soutěži proběhne pouze předání poháru vítězům a další zhodnocení proběhne na slavnostím večeru.

Všechny body budou diskutovány na další schůzi, která je předběžně naplánována do Duchcova na únor.

  1. Byla zhodnocena pravidla. Prozatím se odstraňuje klauzule o finančním ohodnocení družstev a bude toto prodiskutováno na jarní schůzi. Proběhla úprava bodového hodnocení žen s ohledem na nižší účast týmů.
  2. Byly dohodnuty termíny závodů pro sezónu 2013, viz rozpis závodů na samostatné stránce. Nově bude jeden závod noční od 22.00 v Černuci. Termín závodu v Duchcově bude ještě upraven s ohledem na termín republikového kola hasičské soutěže – náhradní termíny jsou 31. 8. a 28. 9.

Související

Vystavil: Milan Pála, SDH Křešice v sobotu 24. listopadu 2012 v 15.03:26, aktualizováno, přečteno: 2337×

Komentáře k článku

V diskuzi není zatím žádné téma.

Krušnohorská liga v požárním útoku

Redakční systém FSL CMS © 2007 – 2024